Handleiding

Gelieve rekening te houden met het feit dat de screenshots enkel ter verduidelijking zijn en mogelijk kunnen afwijken van hoe het platform er nu uit ziet, gezien we altijd in ontwikkeling zijn.

Dashboard

Zodra je bent aangemeld krijg je het dashboard te zien. Dit is de verzamelplek van alle berichten die geplaatst zijn en vanaf hier kan je overal naartoe navigeren. Je kan de feed naar eigen smaak sorteren op nieuwste of trending berichten of de weergave wijzigen van hoe je de berichten wil zien.
Aan de linkerkant zie je de verschillende boards. Rechts vind je jouw persoonlijke level en andere informatie. Rechtsboven zie je een wereldbolletje die jouw notificaties laat zien, met daarnaast een gesprekswolkje waarmee je andere gebruikers privé-berichten kunt sturen. Klik op je eigen naam om op je eigen profiel te komen. 

Boards & Groepen

Vanaf het dashboard zien we links de verschillende boards staan welke de beschikbare categorieën vertegenwoordigen met elk hun eigen kleurtje. Dit werkt ook direct als een filter. Als je vanaf het dashboard een nieuw bericht plaatst, kan je aangeven in welk board dit bericht hoort. Als je op een board klikt zie je alleen de berichten die daarbij horen.
Onder de boards staan de groepen waar je lid van bent. Bovenin het navigatiemenu kan je op groepen klikken om te zien welke groepen er allemaal zijn aangemaakt. Groepen zijn privé boards waar alleen de groepsleden inzage in hebben, echter kunnen ze ook openbaar worden gezet.

E-Learning

Als je vanaf het dashboard bovenaan op Cursussen & E-Books klikt, kom je in onze leeromgeving terecht. Dit is de plek waar je nieuwe waardevolle informatie zoals cursussen, trainingen en downloads kunt vinden. Sommige producten zijn gratis, terwijl voor andere betaald moet worden. Met een goldmember lidmaatschap heb je toegang tot alles en hoef je nergens meer los voor te betalen.
Online cursussen kan je geheel via deze ruimte volgen. Je kan de verschillende lessen en modules bekijken, testen maken, quizzen halen en na het succesvol behalen van de training ontvang je een certificaat.

Levels

Aan de rechterkant van je dashboard vind je jouw huidige level, die aan het begin nog niet zo hoog zal zijn. Je kunt je level verhogen door zogeheten 'videostrips' te verdienen. Dit doe je automatisch door een actieve gebruiker te zijn. Een echt beloningssysteem! Via de videostrips kan je hoger in het leaderboard eindigen.
 Hier zie je ook dat je 100 videostrips ontvangt als je je profiel compleet maakt. Dit is niet alleen voor jezelf fijn, maar ook voor je medegebruikers. Een compleet profiel oogt serieuzer, professioneler en geloofwaardiger. Verstandig om dus direct in orde te maken als je maximaal wil netwerken.


Meer activiteit = meer videostrips = hoger level = meer waardering!

BERICHTEN PLAATSEN & NOTIFICATIES

Uiteraard kan elke gebruiker zelf berichten plaatsen. Dit doe je door naar het dashboard te gaan en daar een nieuw topic/bericht aan te maken. Hier kan je eventueel nog foto's, videolinkjes of een poll aan toevoegen. De opties voor een poll zijn zeer uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld instellen wie waarop heeft gestemd en wanneer de poll afloopt waarna er niet meer gestemd kan worden. Ook is het mogelijk een bijlage aan je bericht te koppelen. Selecteer voor welk board je bericht relevant is, zodat het ook daar direct getoond wordt.

Notificaties zijn de rode bolletjes die je bij de verschillende pagina's of icoontjes ziet staan als er een bericht in geplaatst is welke je nog niet hebt gezien. Deze ken je natuurlijk al van diverse social media en helpt ons om goed op de hoogte te blijven van alle nieuwe posts. Omdat de standaardinstellingen misschien niet jouw geprefereerde instellingen zijn, kan je deze naar eigen smaak of wens bijwerken. Je vind de je notificatie-instellingen op je persoonlijke accountpagina > Instellingen > Notificaties.

Gratis App

De Romedia Academy is gebouwd op software van de IMU, genaamd Huddle. Dit is van de Internet Marketing Unie, die constant in ontwikkeling is met nieuwe innovaties voor hun gebruikers. Sinds kort hebben ze de Huddle App uitgerold. Althans, het bestond al wel, maar de app deed het nog niet vlekkeloos. Hoewel er nog steeds heel veel aan verbeterd kan worden, kan ik nu toch wel zeggen dat het voor veel gebruikers een mooi verlengstuk van de community kan zijn.

Het enige wat je hoeft te doen is de app 'Huddle Community & E-Learning' te downloaden (Apple Store & Play Store) en daar in te loggen met je bestaande account op Romedia Academy. Uiteraard beschikt de app (nog) niet over alle functionaliteiten die je op de desktopversie wel hebt, maar het is een mooie manier om ook los van je computer in contact te blijven met je medegebruikers!