Over / FAQ

Livestream vlak na de lancering

Waarom zou ik lid worden van Romedia Academy?

Romedia Academy is het platform voor content creators die in een veilige omgeving willen groeien. Dankzij de community krijg je snel antwoord op je vragen, kan je eindeloos sparren over onderwerpen waar we gepassioneerd over zijn én werken we aan onszelf en onze ondernemingen. Succes beleef je het snelst in een vertrouwde en vooral gezellige omgeving die constant in ontwikkeling is. Naast de community is er ook een E-Learning gedeelte waar geïnteresseerden diverse (gratis) E-Books kunnen downloaden en trainingen kunnen volgen. Deze worden ook ná het nemen van een lidmaatschap kosteloos aangevuld met nieuwe content.

Voor wie is deze community bedoeld?

Romedia Academy is bedoeld voor de moderne en ondernemende beeldmakers. Iedereen die 'beeld' maakt (foto's, video's, animatie, of vergelijkbaar) is van harte welkom. Het is uitsluitend bedoeld voor makers die anderen graag helpen en energie krijgen van nieuwe samenwerkingen. Onder onze leden bevinden zich vooral twintigers en dertigers. Twijfel je of het iets is voor jou? Stuur ons gerust een berichtje.

Kosten alle E-Books, Cursussen en Trainingen geld?

Ligt eraan! Sommige producten die we op de academy aan 'free members' aanbieden zijn gratis, maar dit geldt niet voor alles. Kwaliteit heeft nou eenmaal een prijs en we kunnen natuurlijk niet alles zomaar weggeven.. ;) Het kan dus zijn dat je voor verschillende producten in het E-Learning gedeelte een x-bedrag moet betalen om te kunnen volgen.
Wanneer je een goldmember bent, heb je voor een vast bedrag per maand/jaar toegang tot alles wat we online hebben staan. Het zou dus voordeliger kunnen zijn om goldmember te worden, wanneer je vaker producten bij ons aanschaft!

Wat is de meerwaarde van de Academy?

Er bestaat geen enkel netwerk dat echt álles heeft, maar wij streven zeker naar die perfectie. We hebben grootste plannen met dit netwerk, waarbij enkel de techniek onze creativiteit in de weg zouden kunnen staan. Romedia Academy is een besloten online community voor startende/ beginnende en gevorderden makers een veilige thuishaven te geven. We delen kennis met en door gelijkgestemden, we verspreiden opdrachten en praten we in een gezellige sfeer over alles omtrent foto- en videografie. Leden krijgen extra korting op speciale (offline!) evenementen zoals bijvoorbeeld onze jaarlijkse nieuwjaarsborrel en is het uniek in deze niche dat de community komt met een uitbreidbaar E-Learning gedeelte wat in de nabije toekomst snel zal uitbreiden.

Wat zijn de extra voordelen t.o.v. een facebookgroep?

Een Facebookgroep is natuurlijk ideaal voor het grote gros aan gebruikers. Daar is ook echt niets mis mee. Wat wij echter hebben gemerkt is dat er echt een aantal voordelen zitten aan een extern platform. Er is bijvoorbeeld geen afleiding op ons platform van andere feed met advertenties of gebruikers die alleen maar negativiteit te delen hebben. Daarnaast is Facebook gebouwd op actualiteit, waardoor je enkel op de hoogte bent van alle nieuwe zaken. Ons platform is zo ingericht dat je heel makkelijk binnen de community kunt filteren op verschillende boards/categorieën. Dat creëert meer overzicht en rust voor de gebruiker. Los daarvan weet je zeker dat de andere gebruikers van de Romedia Academy echt wel hetzelfde willen als jij. Gelijkgestemden die de intentie hebben om elkaar te helpen en te ondersteunen.

Kan ik de community ook via mijn telefoon bezoeken?

Ja, dat kan! Download de app Huddle community & e-learning (beschikbaar in de Apple store en Google Play store) en dan kun je daar inloggen en verder kletsen op het forum. Om de app te kunnen gebruiken moet je wel al een Romedia Academy account hebben aangemaakt via je computer of via de internetbrowser op je telefoon. De app is pas net gelanceerd en werkt nog niet vlekkeloos. Er wordt aan gewerkt om deze te verbeteren.
Profielfoto Robin

Robin de Ridder

Hi! Mijn naam is Robin de Ridder en in oktober 2020 ben ik Romedia Academy gestart.

Toen ik mijn bedrijf 'Romedia Films' begon in 2016 met daarnaast een gelijknamig youtubekanaal waar ik diverse wekelijkse tips deel over fotografie, videografie en het ondernemerschap, kwam ik er langzaam achter dat er heel veel andere makers tegen dezelfde dingen aanliepen als ik. Er was in mijn directe omgeving altijd behoefte naar een community los van Facebook. Geen afleiding, een veilige omgeving en zonder de gebruikelijke negatief geladen berichten. 

Elke community in deze niche is óf een facebookgroep,
óf een oud forum waar niets meer aan gedaan wordt. 


Ik wilde een community ontwikkelen voor moderne, enthousiaste beeldmakers, waarin  we elkaars vragen kunnen beantwoorden, elkaar kunnen coachen of begeleiden, waar je in een veilige omgeving best een beetje kwetsbaar mag zijn zonder dat de hele wereld dat ziet en waar we vooral veel van elkaar kunnen leren.

Romedia Academy is onderdeel van Romedia Films

romedia films logo